Hannas födelsedag 2008 (Bearnaise-bakelse någon?)

Den 3:e december fyllde Hanna år!

Jag lyckades efter en del svårigheter producera en hyfsad födelsedagsmiddag, men tillagningen går nog till historien som en av de mer incidentdrabbade:

  1. Medan sniglarna till förrätten grillade sig i ugnen fick Ebba ett utbrott som jag var tvungen att hantera. Resultatet blev att sniglarna blev något brända och utlöste brandlarmet när jag tog ut dem. Detta utlöste i sin tur ett utbrott hos Viktor…
  2. Timingen med huvudrätten stämde inte riktigt så jag tänkte värma på såsen i mikron. I den allmänna stressen med två barn krypande runt fötterna slog det mig inte att det var ägg i Bearnaise-såsen. Resultatet blev en tjusig Bearnaise-bakelse. (Snabb som man är smällde jag snabbt ihop en ny och räddade situationen)
  3. Dagen före hade jag tillverkat snygga socker-skulpturer som skulle pryda tårtan. När det var dags att montera dem visade det sig att över-natten-förvaringen i den svala (och tydligen ganska fuktiga) verkstaden hade gjort att de snyggaste (och tunnaste) skulpturerna hade reducerats till små ansamlingar av sockerklumpar. Några hade i alla fall klarat sig så det  blev ganska dekorativt ändå.

Jag tror och hoppas att middagen trots allt blev ganska lyckad. Här är en bild på Bearnaise-bakelsen.

Mums

Den efterföljande söndagen hade vi födelsedagsfika för en bunt människor. Det blev väldigt lyckat och här är några bilder från det.

Kalas

 


Parse error: syntax error, unexpected ';' in /data/2/8/28f615f1-a8eb-4d17-8da5-6890cef46cdf/elgaker.se/public_html/wp-content/themes/pinboard/footer.php on line 1